Meditáció

Szeptemberi tematikus kundalíni jóga órák a Finom Test megerősítésére

Helyszín: Shakti Jóga Stúdió, IX. Budapest, Bakáts utca 5, 1. em. 2/A, 17-es kapucsengő
Dátum: 2015.09.02-09.30 szerdánként (19:30-21:00) és csütörtökönként  (18:00-19:30)

Bejelentkezés: kybudapest@gmail.com


A kundalíni jóga tanításai szerint nem csupán egy testünk van, hanem tíz. A fizikai testünk az egyik ezek közül, sorban az ötödik. Mindegyik testnek vannak az áldásos tulajdonságai, amelyek akkor nyilvánulnak meg, ha az adott test erős és jól működik; ugyanakkor vannak meghatározott hiányosságai, amelyek akkor nyilvánulnak meg, ha a test alul-működik.

A kalibered a 10 tested egyensúlyától függ. Ha felismered és képes vagy azonosítani, hogy melyik nincs egyensúlyban, megfelelő gyakorlatokat alkalmazva képes vagy megerősíteni és optimális működésre bírni az adott testet.

Finom test

Szeptember hónapban a Finom testtel foglalkozunk. A Finom Test az a test, ahonnan a lélek leszületik és ahová visszatér minden inkarnáció során. A Finom Test felel azért, hogy érzékeld a Végtelen és univerzális valóságot a fizikai és materiális szinten. A Finom Test jelenti a kapcsolatot az összes tapasztalat nem fizikai lenyomatához.

Amikor a Finom Tested erős, akkor nagyon nyugodt vagy és erős az intuíciód. A beszéded tökéletesen kifinomult és könnyedén megérted a dolgokat. A viselkedésedet a könnyedség és nyitottság bája övezi. A finom természeteden keresztül képes vagy ösztönösen megérteni magadat és másokat és kirajzolódik számodra az isteni terv. A bonyolult valóságon belül számtalanan felfogható és felfedezhető birodalom tárul fel.

Amikor a Finom Tested gyenge, akkor ügyetlen és könnyedén becsapható vagy. A beszéded és a viselkedésed szándékodon kívül naív és a nyers lehet, akaratod ellenére megbánthatsz másokat. Nyugtalannak, félreértettnek, frusztráltnak érezheted magad.

A Finom Test a Mul Mantrában az Ajooni-ban fejeződik ki, melynek jelentése, méhen túli, nem emberi méhből született, meg nem született. Ez arra utal, hogy ezen a világon valójában semmi sem a miénk és amikor eltávozunk, semmit sem viszünk magunkkal. A testnek és az összes földi dolognak (maya), minden látható dolognak vége van, amikor az élet véget ér. Csupán az Egy iránti szerető odaadás megy tovább.

A Finom Test emlékeztet arra, hogy maradjunk érintetlenek a maya érzelmi ragaszkodásaitól, és mentesek a vágy, a harag, a kapzsiság, a birtoklási vágy és a büszkeség késztetéseitől.Maradjunk semlegesek az élvezet és a fájdalom, az öröm és a fájdalom, a menny és a pokol, a nektár vagy méreg, gazdagság vagy szegénység, dicséret vagy rágalmazás, becsület és gyalázat kettősségeiben. Tekintsünk ellenségre és barátra egyformán, ne félemlítsünk meg másokat és ne féljünk másoktól. Csak ily módon válhatunk bölccsé és felszabadulttá.


Hogy néz ki egy kundalíni jóga óra?

Egy általános kundalíni jóga elején rendszerint bemelegítünk, majd elvégezzük az adott napra betervezett kriyát, amit követ egy relaxáció és az órát meditációval zárjuk.

A kundalíni jógát azért nevezik a jógák királynőjének, mert, mint a jó uralkodó kapcsolatot ápol a népével, és a jóga eszköztárának összes elemét felhasználja. Így az órákon elsajátítjuk a helyes ülés, a helyes testtartás, a helyes légzés szabályait. Megtanuljuk alkalmazni a testzárakat, a mudrákat, a szemfókuszt. Használjuk a vizualizációt, a vezetett meditációt, a mantrát stb. Mindezt a mozgás és a légzés összekötésével egy teljes egységbe rendezzük.

Éppen ezért az órákon való részvételhez előzetes jóga tapasztalat nem szükséges, mert mindig pontos instrukciókkal vezetve haladunk végig az óra során.

Szeretettel várlak óráimon!
Navraj Singh

Helyszín: Shakti Jóga Stúdió, IX. Budapest, Bakáts utca 5, 1. em. 2/A, 17-es kapucsengő
Dátum: 2015.09.02-09.30 szerdánként (19:45-21:15) és csütörtökönként  (18:00-19:30)
Bejelentkezés, bővebb információ: kybudapest@gmail.com

Alapértelmezett

Hozzászólás