Tisztító légzés az elemek kiegyensúlyozására
Meditáció

Pránajáma az elemek kiegyensúlyozására és a test energetizálására

Ez a pránajáma tisztítja a tüdőt, megerősíti a Pránatestet, feltölti a fizikai testet pránával, energiával, kiegyensúlyozza a föld elemet az éter tattva növelésével. Serkenti a hormonműködést és javítja az általános egészségi állapotot.

Yogi Bhajan ezt a meditációt eredetileg arra adta, hogy ha túlságosan beleragadunk a földi dolgokba, akkor ne rekedjünk meg, hanem emeljük meg az éter elem szintjét, növeljük meg a pránaszintünket, az energiánkat, hogy megtanuljuk egy magasabb energiaszintre hozni magunkat. Hogy ha jön az utolsó óra, félelem nélkül el tudjuk engedni ezt a földi létet. A gyakorlat segít abban, hogy az energiaszintünket bármikor meg tudjuk változtatni, ha a helyzet úgy kívánja.

Instrukciók a meditációhoz

Testhelyzet

Helyezkedj egy el könnyített ülésben, vagy ülj székre egyenes háttal.

Mudra

Helyezd a hüvelykujjakat a Merkúr dombra, a kisujjak dombja alá. Érintsd össze az ujjbegyeket és nyomd össze a hüvelykujjakat az első ujjpercnél. Tartsd meg az ujjbegyek és a hüvelyujj bütykénél a nyomást. Az ujjak felfelé néznek, az alkar párhuzamos a talajjal. Tartsd meg a mudrát a szívközpont előtt.

Szemfókusz

A szemek egy tizednyire nyitva, nézz az orrod hegyére

Légzés

Lélegezz be 8 szakaszban orron át és fújd ki 1 szakaszban a levegőt enyhén csücsörített szájon át.

Végezd 11 percig.

Alapértelmezett

Hozzászólás