Meditáció

7 tipp a rendszeres meditációs gyakorláshoz

Szükséged van az életedben valamilyen pozitív támogatásra? Keresel valamit, de nem tudod pontosan megfogalmazni, hogy mi is lenne az? Próbálj ki egy 40 napos kundalíni meditációt! Lehet, hogy úgy tűnik első látásra, hogy egy örökkévalóság a 40 nap, és úgy tűnik, hogy valószínűleg nem lesz annyi időd, hogy naponta meditálj, de tartozol magadnak annyival, hogy kipróbáld!

1. Jelenj meg és kezdd el!

A legnehezebb része a meditációnak az, hogy leülj a matracodra. Az elméd 1000 kifogást fog felhozni arra, hogy miért ne gyakorolj ma. Menj át ezen az ellenálláson, bármennyire is erősnek tűnik és juss el a matracodhoz. Megéri! Ha egyszer megérkeztél, akkor a tapasztalat kibontakozik számodra. Habár a gyakorlat ugyanaz lesz minden nap, a tapasztalat változni fog. Minden egyes nap valami újat fogsz megtanulni magadról, és jól fogod érezni magad a meditáció után. Ha feltűnsz a matracodnál, fel fogsz tűnni az életedben is!

2. Köteleződj el!

Mondj igent teljes szívből a 40 napos meditációs gyakorlásra. Sokunknak megvan az 1 napos meditációs élménye, mindaddig, amíg elköteleződünk egy meditáció mellett. Előfordulhat, hogy több meditáció között vacillálunk, hogy melyiket végezzük, és mivel nem tudunk dönteni, nem csinálunk semmit. Rengeteg lehetőséged lesz még, hogy elvégezd az összes meditációt, amit szeretnél, de most válassz ki egyet és kezdd el!

4. Állíts be időzítőt!

Állítsd be magadnak azt az időt, ami alatt meg akarod tapasztalni a meditáció hatását! Vannak, akik idegenkednek az időzítőtől legyen az egy vekkeróra vagy egy telefon, de sokat segít abban, hogy a meditáció alatt ne azzal foglalkozzunk, hogy mikor telik már le az a 11 vagy 31 perc, bármennyire is állítottuk be az órát. Így bele tudunk merülni a meditációba.

4. Légy következetes!

Gyakorolj ugyanabban az időben, ugyanazon a helyen, ezáltal megerősíted az elköteleződésedet a meditáció iránt. Ha van kedved, készíts magadnak egy saját oltárt, ami előtt gyakorolhatsz, ha nincs oltárod, akkor meg az a hely válik megszentelt térré, ahol a meditációdat végzed.

5. Hozz létre egy rítust

Készülj fel a meditációra. Nagyon fontos az, hogy honnan közelítesz a meditációhoz. Vegyél egy hideg zuhanyt, öltözz tiszta, fehér ruhába, de betakarhatod a fejedet, akár köthetsz turbánt is, hogy felkészítsd magad a meditációra. Neveld a testedet és az elmédet arra, hogy szakíts az automatizmusokkal és válts a meditációra. Készítsd fel magad a győzelemre!

6. Hallgass mantrákat

A szent mantra zene segít elcsendesíteni az elmét. A meditáció során megtapasztalod a „majomelmét”. Az elme egyik gondolatról ugrik a másikra és meg akar ragadni mindig mindent, ami felbukkan a fejedben. Engedd, hogy a Naad, a hangrezgés elcsendesítse az elmédet, hogy eljusson az egy fókuszú összpontosításhoz. A kundalíni mantra meditációk esetében zengesd a mantrát a zenére, hogy felnagyítsd a mantra gyógyító erejét.

7. Légy kedves önmagadhoz

Sok kihívással fogsz szembenézni a 40 napos gyakorlás során: ne felejts el kedves lenni önmagadhoz az út során. Egy meditáció során az ember meg tudja tapasztalni az Isten áldását és az emberi lét nyomorúságát egyaránt. A kedvesség, mint öngondoskodás nagyon fontos a meditációs gyakorlás során, mert a meditáció felhozhat „sötét dolgokat” – hibákat, egészségtelen, rossz szokásokat – a felszínre. Ezeknek a „dolgoknak” a természetétől függően érezhetjük legyőzöttnek magunkat. Ezért fontos, hogy legyél gyengéd önmagadhoz, mintha egy gyerek volnál, aki nehéz helyzetbe kerül. Használd ezt egy lehetőségként az elengedésre és a megtisztulásra. Nézz szembe őszintén azzal ami a felszínre került, aztán engedd el a múltat, hogy begyógyuljanak a régi sebek és traumák. Légy tisztában azzal, hogy mi volt, tudd, hogy most hol tartasz, aztán indulj előre az életedben.

Készülj fel a meditációdra tőled telhetően a legjobban, aztán rendezkedj be hosszú távra. A spirituális ösvény hosszú és szeles úton vezet. Sok akadállyal fogsz szembesülni, de még több áldásban lesz részed!

Alapértelmezett

Hozzászólás