Meditáció

40 napos kihívás az átalakulásért – Csoda Mantra meditáció a kozmikus szeretet megtapasztalásáért

Nyitó meditáció: 2015.08.28, 19:00 

A CSODA MANTRA

GURU GURU WAHE GURU

GURU RAM DAS GURU

Ez a csoda mantra olyan, mint egy drágakő, amelyet a Végtelen teremtett és mélyen legbelül található. Valaki, egy szent kereső, leásott mélyen és felhozta a felszínre, mindannyiunk örömére. Megtisztította minden szennyeződéstől és tökéletesre csiszolta. Ez a drágakő önmagában is csodálatos; magába zárja a nap fényét és visszatükrözi az egész eget és a kozmoszt. Ez a kis drágakő visszatükrözi a Végtelent és kivetít a határaidon túlra. Értékes és egyedi. Egy kis drágakő, amely felszabadít, gyógyít és megemel.

GuruRamDas

Yogi Bhajan fogta ezt a drágakövet és mint egy ékszerész mester gyönyörű foglalatba helyezte, hogy annyi gyönyört, bájt hordozzon magába, hogy mindenkinek tessen és örömmel viselni tudja. Egy ilyen ékszerész, egy ilyen mester volt Yogi Bhajan, aki olyan formában adta át számunkra ezt a mantrát, mely lehetővé teszi, hogy kiaknázzuk a csoda lehetőségét az életünk minden pillanatában, zengetése előhozza a szépségét és belső lehetőségeit.

A mantra jelentése

Guru a bölcsesség. Minden tudatlanságot vagy akadályt átalakít fénnyé. „Gu” a sötétség, „Ru” a világosság. A „Guru” kivezet a sötétből a világosságba. A „Guru” önmagában ötször elismételve hozza létre a mantra egy körét.

Az első Guru a személyes bölcsességed érzete – a lelked suttogása.

A második Guru kiterjeszti önmagad érzékelését a tapasztalataira, a kapcsolataidra és a cselekedeteidre.

A „Wahe Guru” kiterjeszti az Ént (Self) a Végtelenre, a személyes tudásodon túlra. Megnyitja a szívedet az elmén túlra a Létezés és szellem magjáig. Az öröm, a megadás és az erő elválaszthatatlanok ezen a helyen.

A „Guru” következő ismétlése a Létezésed és bölcsességed hatalmas kiterjedését visszaviszi a testbe, az elmébe és a pillanatba. A kegyelem érintése az, ami személytelenül személyes, azonnali és releváns.

Ram” A Teremtő és a formát öltött Létezés, a személyes megtestesülés végtelen ereje.

A „Das” ennek az energiána az áramlása ebben a földi pillanatba. Megérkezik az életedbe a maga egészében, teljességében és érinthetőségében.

Az utolsó „Guru” beteljesíti a bölcsesség megtestesülését és vezérel minden lépésen az intuíció, a kegyelem és a körülmények által.

Meditáció

Yogi Bhajan ehhez a meditációhoz egy tökéletes struktúrát és ritmust adott. A technikája egyszerű:

Ülj könnyített ülésben. A kezeket tedd a térdekre Gyan mudrában, érintsd össze a mutató ujjakat a hüvelykujjakkal.

Zengesd a Guru Guru Wahe Guru Guru Ram Das Guru mantrát egy lélegzetre ötször.

Végezd 3-31 percig.

 

Alapértelmezett

Hozzászólás