Meditáció a megújulásra
Meditáció

Meditáció a megújulásra

Minden embernek megvan a képessége arra, hogy megújuljon és ez a pránajáma meditáció ezt a folyamatot támogatja meg. Légzésről légzésre, apró lépésekkel haladva hatalmas változást tudsz elérni, miközben megerősíted önmagadat, megújítod a sejtjeidet és kiegyensúlyozod a mirigyműködésed.

Instrukciók a gyakorlathoz

Testhelyzet

Ülj egyenesen, keresztbe tett lábbal vagy ülj széken párhuzamos lábakkal. Emeld fel a karjaidat vállmagasságba, párhuzamosan a padlóval, és hajlítsd be a könyöködet úgy, hogy a kezek a mellkas előtt legyenek, tenyérrel lefelé, felül a jobb kéz, alul a balra, 8-10 centiméternyi ávolságra egymástól.

Szemfókusz

Engedd, hogy a szemek lecsukódjanak a gyakorlat alatt és vidd a fókuszodat a légzésre.

Légzés

Lélegezz végig hosszan és mélyen a nélkül, hogy megerőltetnéd magad vagy nyomás keletkezne a mellkason vagy a torkodon. Lélegezz be „O” alakú szájon keresztül, és lélegezz ki orron át. Használd a rekeszizmot. A be- és kilégzés hossza egyforma.

Folytasd 3-11 percig.

A végén

A végén lélegezz be mélyen, finoman tartsd bent és szorítsd össze a gerinc körüli izmokat. Kilégzés. Ismét lélegezz be mélyen, tartsd bent és szorítsd össze a könyöködet, amennyire csak tudod. Kilégzés. Lélegezz be mélyen, tartsd bent, húzd be az állad, és feszítsd meg a nyakad, mint az acél. Lélegezz ki és lazíts.

Ez a meditáció feltölt pránával, lenyugtatja a paraszimpatikus idegrendszert, megerősíti az önbizalmat és lehetővé teszi az új kezdeteket.

Mi a tűzlégzés?

A tűzlégzés javítja a keringést, az emésztést, az anyagcserét, optimalizálja a bioritmust, csökkenti a lerakódásokat a nyálkahártyában és az erekben, helyreállítja az egyensúlyt a paraszimpatikus és a szimpatikus idegrendszer között, erősíti az immunrendszert, erősíti a Köldökpontot, növeli a fizikai állóképességet, beállítja az aura pszicho-elektromágneses terét.

Május: 5-ös szám

A Fizikai test az összekötő kapocs a 10 test között. A fizikai világ 5 elemből (tattvából) épül fel, így a testünk összes sejtjével e között az 5 elem között kell megteremtenünk az egyensúlyt.

A 10 test kiegyensúlyozása

Ha megérted, hogy 10 tested van és tudatosítod azokat a képességeket és lehetőségeket, amelyeknek ezek a testek a hordozói, akkor képesé válasz arra, hogy kiegyensúlyozd magadat és a világgal való kapcsolatodat.

Alapértelmezett

Hozzászólás