Meditáció a tavaszi napéjegyenlőségre
Meditáció

Meditáció a tavaszi napéjegyenlőségre

A kundalíni jógában nagy jelentőséget tulajdonítanak a napéjegyenlőségeknek. A napéjegyenlőség arra emlékeztet, hogy az Univerzumban az ellentétek, mint például a sötét és a világos, a tudatlanság és a tudás, a véges és a végtelen stb. egyensúlyban vannak.

Az emberi lét velejárója, hogy ki vagyunk téve az ellentéteknek. Ahol van bal ott van jobb is, ahol van fent ott van lent is, ahol van a szegénység, ott van a gazdagság is, ahol van rútság, ott van szépség is. Ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Az emberi lét kihívása, hogy megtanuljuk az ellentéteket kiegyensúlyozni.

Egyszerre vagyunk véges fizikai lények és végtelen szellemi lények. A lelkünk összeköt a végtelennel. Ha meg akarjuk tapasztalni az Istent, nem kell mást tennünk, mint megismerni a lelket. Nem vagyunk leválasztva, állandó kapcsolatban vagyunk a Végtelennel.

Az Ong Sohung (ejtsd: Ong Szóháng) mantra arra emlékeztet, hogy ha meg is feledkezünk róla, a lelkünk valódi identitása a Végtelenben gyökerezik.

Ong Sohung mantra meditáció

Ez a meditáció a tavaszi napéjegyenlőségre kiegyensúlyoz, megerősíti a belső identitásodat, az önbizalmadat, hozzákapcsol a lelked végtelenségéhez és segít tudatosítani a végességedet. A mantra szabályozza a légzést, erősíti a tüdőt és a homloklebenyt, egyúttal csökkenti a stresszt.

ONG – az Univerzum végtelen kreatív tudatossága

SOHUNG – az vagyok (=az a valódi identitásom a véges létemben)

Mudra

Ülj egyenes gerinccel könnyített ülésben vagy széken. A kezeket helyezd gian mudrába, a mutatóujjak és a hüvelykujjak összeérintésével. A többi ujjadat nyújtsd ki. Húzd ki magad és alkalmazz torokzárat, az álladat finoman közelítsd a torok felé, miközben megnyújtod a nyak hátsó részét. Az arc előre néz.

Szemfókusz

A becsukott szemeddel nézz a szemöldökközpontra, a Harmadik Szemre.

Mantra

Lélegezz be hosszan mélyen és érezd, hogy a belégzés az orrnyilásokon kereszül felfele irányul a Harmadik Szem felé és zengesd el végig egy lélegzetre a mantrát az alábbi módon:

ONG ONG ONG ONG

SOHUNG SOHUNG SOHUNG SOHUNG

Indítsd az Ong mantra zengetését a köldökpontból és rezegtesd a Harmadik Szemnél. A Sohung mantrát zengesd egy picivel halkabban, lágyabban.

Folyatasd 11 percig

Miközben zengeted, érezd a mantra rezgését a Harmadik Szemben, a köldökpontban és az egész testedben. Az Ong elvisz a végtelenig, a Sohung visszahoz a végességbe.

10 érv a kundalíni jóga mellett

kundalíni jógát évezredek óta használják az egészség és a jó közérzet fenntartására, így napjainkban sem veszített aktualitásából. A rendszeres jóga gyakorlásnak számos egészségtámogató hatása van, amelyek a fizikai állapottól az érzelmi és mentális egészségig terjednek.

Alapértelmezett

Hozzászólás