Adi Shakti meditáció a vitalitásért
Meditáció

Adi Shakti meditáció a vitalitásért

A kundalíni jógában sokféle mantrameditációt használunk a mentális és vitális energiánk megváltoztatására. Ez a meditáció egyszerű módon növeli meg az energiánkat és köt össze a Végtelennel. Segít ráhangolódni az eredendő erőre, hogy túl nőjünk a korlátainkon, hogy megérezzük a kapcsolatot a személyes én és a Végtelen teremtő energia, az Adi Shakti között.

Ez az odaadó mantra (Bhakti mantra) meghívja az elsődleges, női Teremtő Erőt, meghívja az Univerzális Anya Erőt. Segít felszabadulni a bizonytalanságoktól, megszünteti a félelmeket amelyek gátolják a szabad cselekvést. Rajta meditálva mélyebben megérthetjük a kozmosz és a tudat megnyilvánuló és meg nem nyilvánult tulajdonságai közötti állandó kölcsönhatást.

Adi Shakti meditáció a vitalitásért

Hogyan gyakorolj?

Első rész

Testtartás

Ülj könnyített ülésben, vagy széken, egyenes gerinccel, nyisd a mellkast, lazítsd a vállakat és alkalmazz enyhe torokzárat vagyis az álladat finoman húzd a torok felé, az arc előre néz.

Mudra

Hajlítsd be a könyöködet és a kezeket emeld a fülek magasságába, hogy az ujjak felfelé nézzenek. Helyezd a kezed Surya mudrába vagyis érintsd össze a hüvelykujjadat a gyűrűsujjaddal mindkét kézen, a többi ujjadat tartsd kinyújtva. A csukló a vállak magasságában van, a kezek egy vonalban vannak a fülekkel. 

Szemfókusz

A szemedet tartsd csukva.

Mantra

Zengesd a Kundalíni Bhakti Mantrát:

Adi Shakti Adi Shakti Adi Shakti, Namo Namo

Sarab Shakti Sarab Shakti Sarab Shakti, Namo Namo

Pritham Bhagvati Pritham Bhagvati Pritham Bhagvati, Namo Namo

Kundalini Mata Shakti Mata Shakti, Namo Namo

A mantra jelentése:

Meghajlok az Őserő előtt.

Meghajlok a mindent átfogó Erő és Energia előtt.

Meghajlok az Isten teremtő ereje előtt.

Meghajlok az Isteni Anya teremtő ereje, a kundalíni előtt.

Idő

Zengesd 31 percig

 

Második rész

Testhelyzet és mudra

Tartsd meg az előző pózt és mudrát.

Mantra

Zengesd a HAR mantrát. Minden HAR-ra rántsd be a köldökpontot a gerinc irányába. Használhatod a Tantric Har felvételt.

Idő

Folytasd 4 percig.

A végén

Lélegezz be nagyon mélyen. Tartsd bent a levegőt 15-20 másodpercig. Lélegezz ki a szájon keresztül fütyülve. Lélegezz be másodszor is, nagyon mélyen, tartsd bent 15-20 másodpercig. Fütyülj ki minden levegőt a kilégzéssel. Lélegezz be harmadszor, és szorítsd össze az egész lényedet. Tartsd bent a levegőt és szorítsd mindent 10-15 másodpercig. Az ágyúlégzéssel fújd ki a levegőt O alakú szájon át.

Megjegyzés

A kundalíni bhakti mantrát zengetheted bárhol, bármikor, bármeddig, ha szeretnéd felébreszteni vagy megerősíteni magadban a teremtő női erőt.

Alapértelmezett

Hozzászólás