Kundalini meditáció a megújulásra és a sejtek megfiatalítására
Meditáció

Kundalini meditáció a megújulásra és a sejtek megfiatalítására

Ez a kundalini meditáció rendkívüli hatással bír a sejtek megfiatalítására és megújítására. Megtámogatja az anyagcserét, erősíti az idegrendszert, megváltoztatja az aura minőségét, újrastrukturálja a korábban rögzült energetikai mintázatokat. A mudra javítja a gerincfolyadék áramlását a gerincben és megtámogatja a szürkeállományt. A meditáció erősíti a szattvikus minőséget.

“Ha szeretnéd megtapasztalni a reinkárnációt a Nirvánába, gyakorold ezt a meditációt napi 11 percig”. Yogi Bhajan

Meditáció a megújulásra és a test megfiatalítására – instrukciók

Testhelyzet

Ülj sarokülésben egyenes gerinccel. Ha nem tudsz sarokülésbe ülni, ülhetsz keresztezett ülésben, vagy akár széken egyenes gerinccel, párhuzamos lábakkal.

Mudra

Hozd a bal alkart a vállak magasságában a kulcscsont elé párhuzamosan a talajjal. Helyezd a bal karodra a jobb alkart, könyöktől az ujjak hegyéig. Nyújtsd a gerincedet felfelé, közben alkalmazz torokzárat. Tartd meg a testúlyodat a vállakból. Emeld meg a mellkast és szorítsd az alkar izmait a kézfejtől a könyökig. Mintha a karjaidból emelnéd meg az egész testedet.

Légzés

Lélegezz természetesen és figyeld meg, ahogy a légzés megváltozik, egyre mélyebbé és erőteljesebbé válik a gyakorlat hatására.

Szemfókusz

A gyakorlat során tartsd csukva a szemedet és összpontosíts az alkarokra és a gerinc folyamatos nyújtására.

Végezd 11 percig.

A végén lélegezz be mélyen, szorítsd az alkarokat, a könyöködet és a gerincedet, picit tartsd bent a levegőt, majd fújd ki. Ismételd meg még kétszer.

A kundalini jógában néha elég napi 11 perc gyakorlás, ha azt teljes jelenléttel végzed következetesen minden nap. Ez a kundalini mudra meditáció kiváló példa arra, hogy egy egyszerű testhelyzettel és a megfelelő belső fókusszal, milyen azonnal hatást lehet elérni az idegrendszer szabályozásában és az anyagcsere megváltoztatásában.

Ha a meditációt rendszeresen végzed, megtapasztalod, ahogy az érzékelésed finomra hangolódik, ahogy megváltozik az energiád és kitisztulnak a gondolataid. A három gúna közül a nehéz tamasztikus minőség és az aktív radzsasztikus minőség helyett ez a meditáció kiműveli a szattvikus minőséget és megemeli a lelket.

Meditáció az elme lenyugtatására és az idegrendszer megerősítésére

Ha szeretnéd megerősíteni az idegrendszeredet, van rá egy klasszikus kundalini meditáció, amely egyúttal segít megszüntetni az irracionális gondolatokat és a velük járó félelmeket.

Alapértelmezett

Hozzászólás