Kurzusok

Testi-lelki felfrissülés

A fizikai test egészséges működése a sejtek összehangolt működésétől függ. A sejtek összehangolt működésének egyik feltétele a hormonok által biztosított információátvitel. A belső elválasztású mirigyek a testünk védőbástyái. Hormonokat termelnek, amelyek a vérkeringéssel eljutnak a legtávolabbi sejtekhez is biztosítva számukra az egészséges működéshez szükséges megfelelő információkat.

A jógikus hagyomány szerint: “Ami a köldökpont felett elromlik, az szinte mindig állandó problémát okoz, ami a köldökpont alatt elromlik, az gyógyítható”.

Testi-lelki felfrissülés
Testi-lelki felfrissülés

Hogyan frissítsük fel a testünket?

A hormonműködés egy összetett szabályozás mentén működik, amelyben a felsőbb központok szabályozzák az alattuk levőket, amelyek visszajeleznek az irányító központok felé.

A fizikai állapotunk kihatással van a lelki-, mentális állapotunkra, ezért a testi-lelki egészségmegőrzés egyik leghatékonyabb módja a szervek sejtszíntű tisztítását jelenti a megfelelő mirigyműködés megtámogatásával, a hormonális egyensúly megteremtésével. Megfelelően összeállított kundalíni jóga gyakorlatok, légzőgyakorlatok, meditációk alkalmazása során arra edzed a mirigyeidet, hogy a megfelelő hormon kiválasztással támogassák meg a testi, lelki egészségedet.

Hogyan frissítsük fel az elménket?

A fizikai testet viszonylag könnyen formába tudjuk hozni jógával, sporttal, helyes táplálkozással, viszont az elménk terhelését, a gondolataink súlyát, az öröklött mintázatainkat, a mentális sémáinkat, a tudatalatti gondolatainkat már nem olyan egyszerű megváltoztatni.

Az elme olyan mint egy koszos szélvédő, amely tele van ezernyi gondolattal, amelyek megakadályozzák, hogy tisztán lássunk. A tudatalatti megtisztításának egyik leghatékonyabb módja megfelelő meditációk gyakorlása. A kundalíni jóga széles tárházában rengeteg meditációt találunk az elme elcsendesítésére, a gondolataink rendszerezésére vagy éppen kiürítésére. Az erőteljes kundalíni kriyákat követő relaxáció pedig sejtszinten oldja a mentális fáradtságot.

A július 11-én induló 8 hetes Testi-lelki felfrissülés jóga és meditációs kurzus fókuszába az energiaszintünk növelését, a szellemi és fizikai fáradtság csökkentését és a mentális frissesség fokozását helyezzük. A kurzus során figyelmet fordítunk úgy a fizikai, mint a mentális egészségünkre.

Ha kedvet éreztél, hogy csatlakozz hozzánk, akkor szeretettel várunk a közös gyakorlásra.

Regisztráció: https://bit.ly/NavrajYoga_testi_lelki_felfrissules

Üdv, Navraj

Hírdetés
Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s