Meditáció

Miképp fordítsuk javunkra a természet bennünk lévő erőit? >> Nyár – Teremtő Tűz

A tűz fontos minőség vagy elem a jóga filozófiájában. A formátlan sokrétű léttől – ami a Végtelen-, a létezés sűrű, véges formájáig tart egy megnyilvánulási folyamat, ami a legfinomabb szinttől a durva és kézzelfogható szintekig tart. Ez az átmenet 36 lépésben vagy tattván keresztül történik. Mindegyik lépés vagy tattva egy létállapotot jelent.

A tűz egy nagyobb lépés ebben a folyamatban, és mint ilyen, mindent átható potenciál, többféle, eltérő formában nyilvánul meg. A tűz, mint elem, az univerzumban benne rejlő átalakító funkciót kódolja magába, amit a test különböző funkcióiban tapasztalhatunk meg. A tűz fényt ad. A fény lehetővé teszi a látást. A látás betekintést, perspektívát és projektív tervezési lehetőséget biztosít. A tüzet üzemanyag táplálja. Fiziológiailag ez az emésztés ereje, amelynek az üzemanyaga az étel. Érzelmileg, ez a szenvedély és az üzemanyag a szeretet vagy a vágy tárgya. Pszichológiailag úgy ismerjük, mint a személyes akaratot, amelynek üzemanyaga egy cél. Amikor a tűz jelen van, akkor magával vonja a dinamikus változást, a nyugtalanságot és megtisztítja az anyagot és a benne rejlő formát. A jóga fegyelmével és gyakorlásával a tűz elem megnövelhető, irányítható, egyensúlyban tartható.

Ehhez kíván segítséget nyújtani elvonulás sorozatunk, ahol a nyári kikapcsolódást a belső fényünk ragyogásának táplálása teszi teljessé.

Csatlakozz hozzánk a nyári táborunkhoz, amely során a bennünk lévő tűz elemmel fogunk dolgozni:

>> Az 5 elem és az évszakok tánca, kundalíni jóga és meditáció elvonulás 2015. 06. 12-14, Kisnyalka (Pannonhalmi tájvédelmi körzet) >>

Hírdetés
Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s