Meditáció

Stabilitás és egyensúly – tematikus kundalíni jóga órák – Csendesítsd el az elmédet

A túl sok intellektuális nyűg és túl sok bizonytalanság a legrosszabb betegségek. Végső soron megbetegítik az elmét és a testet egyaránt. Yogi Bhajan

Annak gyakorlása, hogy megtapasztaljuk magunkban a belső csendet, számos jótékony hatással jár. Felébreszti a test öngyógyító potenciálját, segíti az ön-megismerést és az ön-átalakítást. Segít kibontakoztatni a szunnyadó képességeinket és segít megtapasztalni azt, hogy semmi sem jön kívülről, minden bennünk van, mi magunk vagyunk a teljesség tárháza.

A Shuniya zérót jelent. Abban a pillanatban, hogy zéróvá válsz, az összes erő elkezd általad megnyilvánulni…  Abban a pillanatban, minden rajtad fog átragyogni. Yogi Bhajan

shuniya2

A shuniya azt az állapotot írja le, amelyben az elme a tökéletes mozdulatlanság, a tökéletes harmónia és a békés nyugalom állapotában van. Ez egy olyan üres állapot, amelyben a dolgokhoz nem társítunk sem pozitív sem negatív ítéletet: nincs jó, vagy rossz, nincs próbálkozás, nincs keresés, nincs vágy, nincs akarás. Nincs semmi. A shuniya állapotában a dolgok egyszerűen csak kibontakoznak, mindenféle próbálkozás vagy cselekvés nélkül. Te létrehozod a szükséges üres teret és megfigyeled, hogy a dolgok miképp történnek meg és bontakoznak ki.

A héten a kundalíni jóga és meditáció eszközeit arra fogjuk felhasználni, hogy kiküszöböljük a fölösleges gondolatokat és érzéseket, hogy még inkább jelenben legyünk és még tisztábban tapasztaljuk meg önmagunkat és az érzelmeinket.

Hírdetés
Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s