Meditáció

Breathwalk: kalandozások az elme ösvényein Szentendrén 2014.11.23-án 09:00 órától

A légzés és a járás a két legtermészetesebb dolog, amit végzünk. A Breathwalk a légzést, a gyaloglást és a meditációt integrálja egy meghatározott gyakorlat sorozatban és ily módon megteremti a vitalitást a gyakorló számára.
Amellett, hogy jól átmozgatja a testet, a Breathwalk lehetőséget ad arra, hogy ellenőrzésed alá vond a hangulatodat, megválaszd az energiaszintedet és hogy megválaszd a mentális állapotodat.

Breathwalk könnyen megtanulható. Csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg, hogy egy Breathwalk óra miként ébreszti fel a testet, a szellemet és a lelket.

Szívritmus

Azonnali és erőteljes hatással van a szív- és érrendszerre. Kutatások támasztották alá, hogy a szívritmus és a keringés egyedi mintázatait a Breathwalk képes megerősíteni.

A Breathwalk képes a mély struktúrákban, sejtszinten megváltoztatni az emberi test alapvető ritmusát és megteremti a fizikai és mentális egészség lenyomatát. Ugyanúgy, ahogy az aerobic jellegű testmozgás megemelt szívverési mintát hoz létre, amely segít a szervezetet az oxigénfelvétel kezelésében, úgy a Breathwalknak is létrehoz egy jellegzetes egyedi mintázatot. A Breathwalk mintázata azt mutatja, hogy a légzés rövid idő alatt egy széles frekvenciatartományon halad át, ami elősegíti a biológiai rugalmasságot. A biológiai rugalmasság viszont fontos hatással van a fizikai és mentális egészségre, mert azt tükrözi, hogy képesek vagyunk visszanyerni a rugalmasságunkat, képesek vagyunk a stresszes helyzetekből helyreállni.

A Breathwalk serkenti a rugalmasságot, megnöveli a kapacitásunkat, a kifinomultságunkat, a hatókörünket és mindezt a tudatosság hatókörébe emeli. És a tudatosság egy újabb dimenziót ad a vitalitásnak, ami túlmutat az egyszerű testgyakorlaton.

Vizuális fókusz

A Breathwalk gyakorlásával drasztikusan megváltozik a belső látás képessége, annak a módja, hogy mennyire látjuk tisztán a dolgokat. A Breathwalknak képes felszabadítani a belső feszültség mintázatait és ily módon felszabadítja a belső látásunkat. A tudomány bebizonyította azt, amit a jóga hagyománya régóta tanít. A szemünk és az agyunk között út kétirányú. Az agyunk befolyásolja azt, hogy mit vagyunk képesek meglátni, és az amit látunk befolyásolja az agyat. Azáltal, hogy az agyat a Breathwalkkal befolyásoljuk, betekintést nyerhetünk a belső világunkba és a külvilágra vonatkozó rálátásunkra. Megnyitjuk az utat az erősebb és gazdagabb kapcsolatokra.

Izomtónus

Négy fő testi jellemzője van az általános testi egészségnek.

  • Rugalmasság és képesség a sokféle mozgásra.
  • A test egymással ellentétes izmai közel azonos erővel bírnak
  • Az ellentétes izompárok kiegyensúlyozzák a tartást mozgás közben
  • A koponya és a gerinc alsó szakaszának az izmai, amelyek koordinálják a légzést, össze vannak hangolva.

Kutatások támasztják alá, hogy a Breathwalk, segít a test rugalmasságának, az izmok kiegyensúlyozásának valamint a helyes testtartás elérésében. Van néhány dolog, ami kibillenthet a koponya-medence egyensúlyából, ilyenek lehetnek pl, fejsérülések, ostorcsapás effektus, hosszan tartó feszültség, rágás és állkapocs problémák, kábítószer fogyasztás. Azt találták, hogy a Breathwalk a legtöbb esetben korrigálja ezeket a problémákat, ahogy fokozatosan helyreállítja a teljes és helyes mozgást.

Agytevékenység

Pozitronemissziós tomográfia (PET Scan) vizsgálatok a Breathwalk során 70-80%-os növekedést figyeltek meg a jobb agyfélteke falcsonti (parietalis), és halántéki (temporalis) részén, a végrehajtó figyelmi funkciókon és az agy mindkét oldalán a prefrontális lebenyben. A kutatások fokozott tevékenységről számoltak be az agykéreg insula részén és nagyobb integrációt mutatott az agy két féltekéjének több területe.

A kutatás arra mutatott rá, hogy a légzés kismértékű megváltozása is megváltoztatja az agy azon területeit, amelyek a kognitív funkciókkal, az ítéletekkel és az érzésekkel, valamint a nagyobb izmokkal és mozgásokkal kapcsolatosak. Ha rápillantunk a leginkább aktivált területekre, azt találjuk, hogy a Breathwalk után hatékonyabban vagyunk képesek a figyelmünket összpontosítani. Jobban tisztában vagyunk a belső folyamatainkkal és a gondolatainkat és érzelmeinket egy finomabb kontextusban vagyunk képesek feldolgozni.

Hangulatváltozások

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szorongás és a depresszió enyhe és közepes formáit jól lehet kezelni egy jól megválasztott Breathwalk programmal. A Breathwalk hatékonyan működik a negatív hangulatok csökkentésében és a pozitív hangulatok elsajíátításában és megerősítésében. Azok a pszichés változások, amiket a Breathwalk létrehoz, fokozatosan építenek egy könnyen elérhető és stabil alapot a pozitív hangulatokhoz.

Szeretettel várlak egy vezetett séta meditációra, melynek során megismerkedünk a kundalíni hagyományból eredő Breathwalk meditációs technika alapelveivel és hatásmechanizmusával.

Időpont: 2014.11.23 09:00-10:00 óra

Ár: 1500 Ft/fő

Helyszín: Szentendrén a Bükkös patak menti játszótér (Szegedi utcai játszótér) Itt lehetőség van autóval is leparkolni. A Bükkös patak menti tanösvényen fogunk gyakorolni.

Öltözködés: az évszaknak megfelelő kiránduló ruha

Korosztály: erre vonatkozó megkötés nincs, gyerekeket is lehet hozni, abban az esetben, ha képesek a csoporttal együtt haladni és a meditációt tiszteletben tartani. Jól nevelt kutya is hozható, viselkedéséért a gazdája felelős.

Bejelentkezés: 0630-44-33-521 vagy kybudapest@gmail.com

Csatlakozz az esemény Facebook oldalához:

https://www.facebook.com/events/294412234083136/?ref=2&ref_dashboard_filter=calendar

Sat Nam!

Ambrus Zoltán

Navraj Singh

Hírdetés
Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s